Guiden ”En sikker ved ud af psykofarmaka” er den første af sin art på dansk, og rummer mange gode råd om hvad man skal være opmærksom på, både hvis man vælger psykofarmaka til eller fra.

PjeceMere end almindelig hensyntagen? Eksempler på inklusion af borgere med psykiske lidelser på arbejdsmarkedet.

Pjece

Mere end almindelig hensyntagen? Eksempler på inklusion af borgere med psykiske lidelser på arbejdsmarkedet.

Pjece Et menneske i psykisk krise kan have brug for et trygt sted at være. Midt i den akutte krise, eller når det trækker op til uvejr.
Vi har arbejdet i to år for at samle viden og erfaringer om frivillige akuttilbud, som brugerne er glade for. I denne lille folder har vi samlet nogle af kernepunkterne.

DVD’en kan bestilles på sekretariatet på tlf. 66 19 45 11 eller e-mail: lap@lap.dk. Prisen er kr. 100,00 + porto & ekspeditionsgebyr.

 DVD'en kan bestilles på sekretariatet på tlf. 66 19 45 11 eller e-mail: lap@lap.dk. Prisen er kr. 100,00 + porto & ekspeditionsgebyr.

Pjece

Mange psykiatribrugere har meget voldsomme erfaringer med sig, før man bryder sammen. Mobning, seksuelt misbrug, fysisk vold eller andre voldsomme begivenheder i livet, der giver én en bagage så tung, at den kan være svær at bære.

PjeceAt tage på - og tabe sig igen.
"Vi er mange, som har taget kraftigt på efter vi første gang kom i kontakt med psykiatrien. Når man på trods af viden om hjerte- karsygdomme, risiko for sukkersyge osv. – stadig ikke kan lave sine vaner om, er det nok fordi, der er fordele ved at være tyk: Det trøster at spise. Trøst."

PjecePsykiatribrugere med selvmordstanker og forsøg bag sig fortæller om veje til flere glædesfyldte dage. Psykiatribrugere er en af de grupper, hvor mange har selvmordstanker eller -forsøg bag sig.

PjeceHvordan kan det gå til?
Psykiatrien har længe formidlet en vis håbløshed når det gælder muligheden for at komme sig over alvorlige psykiske problemer .

PjecceMange psykiatribrugere har en helbredsskadelig adfærd. Overlæge Per Vendsborg anslår, at 20-30 % af alle med en psykisk sygdom også har et misbrug. Men grundlaget for forandring starter hos dig selv.

 PjeceIndflydelse på hvad? Som psykiatribruger vælger man ikke ofte mellem forskellige typer af behandlingstilbud. Man har heller ikke altid ret til at sige nej.

Testamente- din hjælp mod tvang.
Det psykiatriske testamente er en erklæring om, hvilken behandling man ønsker - og ikke ønske, hvis man skulle blive udsat for psykiatrisk frihedsberøvelse og eventuelt tvangsbehandling.

Denne pjece er et redskab for mennesker, der har været ude i psykiske kriser eller sygdomme. Den handler om de særlige tilbud, der er til os og de muligheder, vi har for at komme i gang igen med et arbejde.