Ansøgeren får titel som projektkoordinator og stillingen er en deltidsstilling på 22-30 timer om ugen. Arbejdsstedet er LAP København/Frederiksberg.

Besøg LAP's telt K3 på Kirkepladsen. 

LAP's ølejr afholdes fra lørdag d. 23. juli til fredag d. 29. juli på Langeland nærmere bestemt på hovborglejren på Langelands nordspids.

Læs mere her

Du skal være opsøgende og opbygge og udvikle regionale og lokale netværk for medarbejdere med erfaringskompetencer. Du skal tilrettelægge og facilitere netværksgrupper samt afholde workshops

På denne tur er der plads til i alt 20 tilmeldte medlemmer.
Alle pladser er nu optaget. Man kan blive skrevet på en venteliste ved at henvende sig til LAP.

Mere aktivitet i LAP - også der hvor du bor!
Mød andre LAP-medlemmer, som er aktive eller ønsker at være det. Kom og få inspiration til at du kan få gode oplevelser og gøremål i din dagligdag.

Nyeste nummer af LAPs medlemsblad kan nu læses her på siden.

Læs medlemsbladet

Vil du stå i spidsen for et banebrydende nyt netværk i Danmark? Har du erfaring med projektledelse og økonomistyring, gode samarbejdsevner og organisatoriske evner, samt personlige erfaringer med psykiatri og recovery, kan du meget vel være den helt rette til stillingen.

Brugernes Bazar servere frokost i Kongenshave, Odense onsdag d. 26. august 2015.

Nyeste nummer af LAPs medlemsblad kan nu læses her på siden.

Læs medlemsbladet

Det er med glæde, at LAP kan meddele, at der igen i år kommer en ø-lejr.
Den afholdes fra mandag d. 6. juli til lørdag d. 11. juli på Langeland

Nyeste nummer af LAPs medlemsblad kan nu læses her på siden.

Læs medlemsbladet

Vil du stå i spidsen for et banebrydende nyt netværk i Danmark? Har du erfaring med projektledelse og økonomistyring, gode samarbejdsevner, samt personlige erfaringer med psykiatri og recovery?

Læs hele jobopslaget

LAP holdt nytårskur og havde fået Michael Kold til at vise os vejen til en bedre kommunikation. Vejen frem for LAP er at blive bedre til at lytte til hinanden og kommunikere sammen. 
Læs fremlæggelsen her   Læs noterne her

Refugieophold5. december 2014 — 23. januar 2015
Her møder vi hinanden som ligeværdige. Vi lytter til hinanden med respekt og empati og giver og modtager i positiv kontakt.

Læs folderen her

Nyeste nummer af LAPs medlemsblad kan nu læses her på siden.

Læs medlemsbladet

RingboLæs LAPs omfattende materiale om Ringbo. Læs bl.a. høringssvar, anbefalinger, spørgsmål, breve til ministre og meget mere.

Du kan nå  at komme med endnu! Refugiums støtteforening hedder nu "refugiums venner".

BEMÆRK: LAP-medlemmer kan få rejseudgifter med billigste offentlige transportmidler dækket ved deltagelse i topmødet

Brugernes Bazar foregiki år onsdag den 27. august i Kongens Have i Odense. Årets tema var Reformerne - svar på socialt udsattes behov? Læs Steen Moestrups tale her.

Se flotte billeder fra folkemødet på Bornholm i år.

Klik her

Slip for bøden - læs her hvordan - når du har været afhængig af stoffer og er på kontanthjælp eller pension.
Søg hjælp hos Gadejuristen - et tilbud i København.

Rådet for Psykisk Sårbare på Arbejdsmarkedet er i gang med en undersøgelse, der drejer sig om frivillige bisiddere.

Kom til Folkemøde 2014 med LAP

Gå til Facebook-siden

Brugernes Bazar foregår i år onsdag den 27. august i Kongens Have i Odense.
Årets tema: Reformerne - svar på socialt udsattes behov?

 

Når Nick Hækkerup træder frem på skærmen og fortæller om regeringens nye psykiatriplan og man frem til 2020 vil halvere tvangen. Vel vidende, at den kunne halveres fra næste år, hvis man blot satte ind med normeret personale såvel på antal og uddannelsesniveau.

Det er med glæde, at LAP kan meddele, at der igen i år kommer en ø-lejr.

Den afholdes fra søndag d. 20. juli til lørdag d. 26. juli på Langeland – nærmere bestemt i Hovborglejren på Langelands nordspids.

I år vil LAP’s sommerlejr blive fra søndag den 3. august til lørdag den 9. august på Brenderup Højskole på Fyn.
Tilmelding er lukket.

LAP’s sommerlejr foregår søndag den 3. august til lørdag den 9. august på Brenderup Højskole på Fyn.
Programmet er nu klar, og kan læses her på siden.

InspirationscenterEn model for recovery til mennesker, hvor vi møder hinanden, som vi er - med medmenneskelighed og empati. Blev afholdt i december 2013 januar 2014. Se billeder derfra her!

KursusLær at opstarte og køre en samtalegruppe. Kurset foregår 11.-12. november samt 5.-6. december 2013.
Læs programmet og hent tilmeldingsskema her på siden.

LAPLandsledelsen har besluttet at sætte jer i højsæde, ved at invitere jer til fire medlemstræf, hvor det er jer, der skal sige noget. Temaerne er "Hvad skal vi med LAP?" og "hvad kan medlemmer bruge LAP til?"

 

Vanvid

En tigers vildskab symbolisere psykiatriens måde at angribe psykiske ubalancer hos mennesker.

PoulPoul Videbech er speciallæge i bipolare lidelser og depressioner. Se og hør hans ærlige mening om psykiatriens vilkår i Danmark.

Det er ikke heller ikke lutter lagkage for psykiaterne;  der fattes penge og politisk forståelse for at kunne hjælpe psykisk sårbare bedre.

Psykiatritopmøde

MedlemsbladSå er der udkommet et nyt nummer af LAPs medlemsblad, bl.a. med beslutninger og reportager fra LAPs Landsmøde. Læs det her på siden.

Læs medlemsbladet her

MedlemsbladSå er der udkommet et nyt nummer af LAPs medlemsblad, bl.a. med invitationer, reportager fra sommerens begivenheder og debat. Læs det her på siden.

Læs medlemsbladet her

MedlemsbladLige før jul udkom et nyt nummer af LAPs medlemsblad, fyldt med artikler, reportager og debat. Læs det her på siden.

Læs medlemsbladet her

LAP"Jeg har oplevet en psykiater, der brugte et kvarter på at fortælle mig, at hun ikke havde tid til at tale med mig i 5 minutter. Den slags situationer har jeg oplevet massere af gange. Men uden den rette tid og opmærksomhed fra de mennesker, der skal hjælpe psykisk syge, stiger risikoen for, at der opstår tilspidsede situationer - situationer der kan udvikle sig til vold."

LAPDet er med glæde, at LAP kan meddele, at der kommer en ø-lejr i år.

Den afholdes fra mandag d. 15. juli til fredag d. 19. juli på Langeland, og tilmelding kan nås endnu!

Brugernes BazarRådet for Socialt Udsatte afholder for 9. år træk Brugernes Bazar i samarbejde med bl.a. LAP. Det foregår onsdag den 22. august i Kongens Have, Odense.

Læs program m.m. her på siden.

MedlemsbladSå er der udkommet et nyt nummer af LAPs medlemsblad. Læs det her på siden.

Læs medlemsbladet her

Landsmøde Landsmødet afholdes - igen i år - på Hotel Svendborg lørdag d. 13. april og søndag d. 14. april 2013.
Indbydelse udsendes til alle medlemmer i februar, men sæt X i kalenderen allerede nu.

Radio”Er det okay at tvangstilbageholde folk mod deres vilje - og er det fornuftigt. P4 Fyn havde en livlig debat med Karl Bach Jensen og Jane Heitmann?”

BisidderHar du som nuværende eller tidligere psykiatribruger behov for en frivillig bisidder? Skal du til møde med en sagsbehandler, læge, anden behandler eller myndighedsperson? Har du svært ved at bevare overblikket? Er du i tvivl om, hvordan du får dine tanker og ønsker formuleret? Har du brug for en at støtte dig til?
Føl dig mere tryg med en bisidder ved din side.

DebatindlægDebatindlæg af LAP's udviklingskonsulent Karl Bach Jensen, bragt den 10. marts 2012 i Dagbladet Politiken.

Som psykiatrisk patient kan man i forbindelse med ufrivillig hospitals-indlæggelse risikere at blive tvangsbehandlet med psykofarmaka eller elektrochok.

Lykkepiller.info

lykkepiller.info siden der informerer veldokumenteret omkring bivirkninger ved antidepressiv medicin.

Sitet er ejet af Henrik Linde, der er aktivt medlem i Lap og har diagnosen PTSD, som han blev fejlbehandlet for tilbage i 2003-2004. Han har siden 2005 arbejdet for at man kan tale åbent omkring bivirkninger i Danmark samt at borgerne har ret til anden hjælp end medicin. Henrik har medvirket i mange udsendelser og står efterhånden bag mange programmer og artikler om emnet Feks. krav om medicin for at modtage sygedagpenge på DR søndag. Dette er muligt da han har kontakt og hjælper mange der oplever bivirkningerne ved pillerne og han står altid klar med en hjælpende hånd.

KragelundFredag den 11. november 2011 kl. 15.00 - 19.00 på Kultur- og kontaktsted Kragelund, Dybrovej 21, Højbjerg.
På dagen skal de forskellige sanser bombarderes. Ved hjælp af foredrag og debat, leg og idræt sætter vi fokus på det, som alle gerne vil have mere af: det positive, det gode, det som giver velvære.

BisidderEt kursus den 28. - 29. oktober 2011 skal skabe fundamentet for LAP’s kommende og forhåbentligt landsdækkende bisiddernetværk.

Frivilligecenter HillerødHvordan kan du og jeg gøre en forskel for mennesker i Hillerød, der er psykisk sårbare eller syge? Kom og få svarene, når otte frivillige foreninger sammen med Poul Nyrup Rasmussen, borgmester Kirsten Jensen og en række af Hillerøds frivillige ildsjæle inviterer til dialog på Torvet i Hillerød, på Frivillig Fredag, den 30. september 2011 fra kl. 15-17.

Psykiatritopmøde 2011

Psykiatritopmødet 2011 finder sted den 1. oktober 2011 på Frederiksberg Gymnasium. LAP dækker rejseudgiften for medlemmer, der ønsker at deltage. Tryk på banneret ovenfor for tilmelding.

Valg 2011Folketingsvalg 2011: Vær med til at rette fokus på psykiatribrugeres forhold og rettigheder i valgkampen. Her er 10 skarpe til folketingskandidaterne. De forskellige partiers og kandidaters svar kan læses her, efterhånden som de indkommer.

ForsideSå er LAPs medlemsblad nr. 2, 2011 også blevet offentliggjort her på siden. Læs alt om LAPs Landsmøde 2011 og andre spændende sager.

Læs medlemsbladet her

ForsideSå er LAPs medlemsblad nr. 3, 2011 også blevet offentliggjort her på siden. Læs de mange interessante artikler her på siden.

Læs medlemsbladet her

ForsideSå er det sidste medlemsblad i 2011 sendt afsted til postkasserne, og kan derfor også læses her på siden. Læs de mange interessante artikler fra bladet.

Læs medlemsbladet her

JuridiskLAP’s juridiske rådgivning er ophørt pr. 1. juli 2011. LAP’s landsledelse har valgt at opsige samarbejdet med den juridisk konsulent i LAP.

Vi arbejder med at udvikle en bredere rådgivnings- og bisiddervirksomhed i LAP.

I LAP får vi ret mange henvendelser fra folk, der har brug for at have en person med som bisidder ved mødet med sagsbehandler, læge, hospital mv.

BisidderDeltag i begynderkursus for kommende bisiddere den 23. – 24. september 2011 på Vissenbjerg Storkro.
På kurset får du inspiration til, hvordan du som bisidder kan støtte personer, der har brug for hjælp.

LAPVil du dele din historie med mig? Mit navn er Maria. Jeg er i gang med at lave en film, hvor de medvirkende er psykisk sårbare eller pårørende til psykisk sårbare.
Jeg er ikke ude på at forklare, generalisere eller stigmatisere. Jeg prøver heller ikke på at komme med et overordnet statement omkring psykisk sårbare. Derfor søger jeg nu efter personer som har lyst til at dele deres historie med mig.

PressemeddelelseLAP tager på det kraftigste afstand fra lægekonsulenternes misbrug af diagnose kataloger og af selvopfundne diagnoser. Det er en ”lægelig” virksomhed, der umiddelbart kunne komme ind under Kvaksalveri, hvilket er forbudt ved lov i Danmark.

Læs hele pressemeddelelsen

Stop hetzenStop hetzen mod mennesker med handicap og socialt udsatte.
Stormøde den 1. juni 2011 kl. 13.00 - 16.00 på Hotel Nyborg Strand. Det er gratis at deltage.

Brugernes BaZar 2011Brugernes BaZar finder i år sted onsdag den 24. august kl. 10.30 - 17.00 i Kongens Have, Odense.

Se programmet og læs mere om Brugernes BaZar her

BrevLAP mener, at Sundhedsstyrelsens nye rapport fra april 2011 om ”Anvendelse af tvang i psykiatrien” sender totalt forkerte signaler ud i samfundet. Det er beskæmmende, at der ikke kan registreres et generelt fald i anvendelsen af tvangsforanstaltninger.

Læs det åbne brev her

MedlemsbladetSå er LAPs medlemsblad på gaden. Læs alt om det kommende Landsmøde i LAP, læserbreve, humærtegninger, potrætter, og meget mere.

Læs bladet her

NatsangKampagnesangen ”Linedans” gør opmærksom på foreningen LAP's landskampagne ”Død i psykiatrien”, der er sat i værk for at gøre opmærksom på de mange medicinrelaterede dødsfald, som patienter i psykiatrien udsættes for.

Læs mere og hent sangen her

2011Brugernes Bazar foregår i år den 24. august 2011 i Kongens Have i Odense.
Sæt allerede nu et stort X i kalenderen.
Temaet for Brugernes BaZar er frivillighed.

SommerlejrVi inviterer altså hermed nuværende som tidligere psykiatribrugere, medlemmer som ikke-medlemmer af LAP, til sommerlejr i Juelsminde fra lørdag den 23. juli til lørdag den 30. juli 2011.
Årets tema er: "Mere optimal opladning".Sommerlejren gennemføres med solid økonomisk støtte fra Trygfonden.

PolitiSvigt og manglende behandling gør nogle psykiatriske patienter desperate. Det er kun ganske få psykisk syge, der kommer i konflikt med loven. Men når det sker, er det ofte forbundet med dramatiske hændelser og store tragedier til følge.

Læs LAPs pressemeddelelse her

VideoI Europa er en stor mængde af befolkningerne udelukket fra arbejdsmarkedet og ekskluderet fra den del af samfundslivet. Men det skal der ændres på - nu! Medvirkende er bla. Erik Olsen fra LAP københavn/frederiksberg og Bo Steen Jensen fra Landsledelsen. Se videoen ved at trykke "læs mere" herunder.

ForsideSå er seneste nummer af LAPs medlemsblad udkommet, og kan som altid læses af alle her på siden.

Læs medlemsbladet her.

LAPVi må i LAP (Landsforeningen Af nuværende og tidligere Psykiatribrugere) på det kraftigste tage afstand fra den påtænkte sikkerhedsovervågning af ikke retsligt anbragte psykiatribrugere.

SocialministerietHandicapkonventionen skal kendes af alle mennesker med handicap. Derfor har Socialministeriet fået lavet oversættelser af konventionen, der er målrettet forskellige handicapgrupper.Handicapkonventionen er også blevet oversat til dansk tegnsprog. Desuden har Socialministeriet fået lavet en film om handicapkonventionen.

SangLAP har fået støttesang nummer 2. Musikken spiller i foreningen af psykiatribrugere.
Per Ebdrup (producer), Thomas Holleufer (sang) og Nils Holmquist (tekst) har været i legestue og indspillet et nummer som supplement til LAP’s støttesang mod dødsfald i psykiatrien.
Det er meningen at de nye offentliggjorte track bliver spillet i radioen, og sættes til salg på http://www.gateway.dmf.dk/

LandsmødeHusk at du som medlem hos LAP kan deltage i LAP´s Landsmøde.
fra fredag den 15. April 2011 -  kl. 12:00
til søndag den 17. April 2011 - kl. 16:00

Sted : Hotel Svendborg

SplittergaleAflysning: Kursus med spræl i den 29. til 31. oktober 2010 er desværre aflyst på grund af for få tilmeldinger.

LandskampagneSangen er skrevet af Natasha, og produceret af Mads B. B. Krog. Den støtter op om LAP’s landskampagne, der er sat i værk for at gøre opmærksom på de mange medicinrelaterede dødsfald som patienter i psykiatrien udsættes for.
Sangen lanceres på Nytorv i København, på Verdens mentale sundhedsdag, søndag d. 10. oktober kl. 12.00.

Læs pressemeddelelsen

MedlemsbladetSå er nyeste nummer af LAPs medlemsblad tilgængeligt her på siden. Læs alt om LAPs landskampagne mod dødsfald i psykiatrien, læs beretninger fra sommerlejren 2010, Brugernes Bazar 2010 og meget mere.

Læs medlemsbladet her

Landskampagne

Landskampagne sætter spot på medicinrelaterede dødsfald
LAP's landskampagne mod dødsfald i psykiatrien startede med en bustur hele landet rundt i perioden fra 24. september 2010 til 10. oktober 2010.
NatsangKampagnesangen ”Linedans” gør opmærksom på LAP's landskampagne, der er sat i værk for at gøre opmærksom på de mange medicinrelaterede dødsfald, som patienter i psykiatrien udsættes for.

Læs mere om "Linedans" og hent sangen her

 

Se billeder, videoer, presseklip m.m. fra kampagnen

.

 

Læs mere om landskampagnen her

.

Brugernes BaZarBrugernes BaZar afholdes lørdag den 28. august 2010 i Kongens Have i Odense fra kl. 10.30 til 18.00.
Dagen byder på et væld af brugertilbud, muntre indslag med bl.a. Anne-Marie Helger, De Splittergale og postkortværksted, hvor du kan male dit eget postkort og bytte det til et, du synes er sjovere, flottere etc.

PsykiatritopmødePsykisk sårbarhed og arbejdsmarked, uddannelse og inklusion er temaet, når Det Sociale Netværk afholder sit årlige Psykiatritopmøde den 2. oktober 2010 på Frederiksberg Gymnasium kl. 10.00 – 16.30. Det er gratis at deltage.


SommerlejrEn lille beretning fra LAPs sommerlejr 2010 fra sommerlejrgruppen.


Det Danske Stemmehørernetværk & Intervoice inviterer til konferencen

”At leve med stemmer!”

14. september 2010 i Herlev Hospitals Store Auditorium kl. 9-16.30
Adresse: Herlev Ringvej 7, 2730 Herlev


Forskning har vist, at 2/3 af alle stemmehørere er velfungerende mennesker, der aldrig har været i kontakt med psykiatrien! Med dette tankevækkende udgangspunkt er der lagt op til en anderledes måde at forstå og håndtere stemmer på, idet stemmer ikke betragtes som symptomer på en sygdom, men som et fænomen, der kan optræde i belastede situationer i livet, og som man kan lære at forstå og leve et godt liv med.

Det Danske Stemmehørernetværk inviterer, i samarbejde med Det Internationale Stemmehørernetværk, til en international konference, hvor der er mulighed for at møde nogle af verdens førende eksperter inden for stemmehøring.
På konferencen vil der blive præsenteret personlige beretninger, erfaringsbaseret viden og forskning.

Der vil være oplæg ved:
Psykiater & professor Marius Romme banebrydende indenfor forskning og praksis i forhold til stemmehøring
Dr. Sandra Escher, der forsker i børn som hører stemmer
Psykiater Dr. Dirk Corstens Formand for Intervoice

Følgende stemmehørere vil være ”Håbets budbringere”, ved at fortælle hvordan de har fået kontrol over deres stemmer: Ami Rohnitz, Anders Schakow, Anna Zink Mortensen, Bertel Rüdinger, Johnny Sparvang, Olga Runciman & Ron Coleman, Tommy Hovmand.

Pris:

Enkeltperson 700kr
Personligt medlem 500kr
Grupperabat 10 stk. 6500kr (500 kr. rabat)
Grupperabat 20 stk. 12500kr (1500 kr. rabat).

Tilmeld dig konferencen på:

konference@stemmehoerer.dk
Tilmeldingsfrist: 24/8/2010
Tilmeld dig mailinglisten og følg med på: www.stemmehoerer.dk

 

Stemmehører

MedlemsbladetLeder fra LAPs medlemsblad nr. 2, 2010.

Vi har et ønske om, at man i fremtiden bliver langt mere tilbageholdende med at give livstidsdiagnoser og i højere grad betragter vores medlemmers tilstande som midlertidige ubalancer...

Læs hele lederen her Læs Medlemsbladet her

StøtteVi skal fra LAP´s side udtrykke vores støtte og anerkendelse af Dorte Nielsens arbejde med at afdække en problematik, med vidtrækkende følger. Vi finder det ganske betænkeligt at unge med psykiske problematikker udsættes for tvangsindgreb.

Læs hele støtteerklæringen her

Retspsykiatrien bag mureneDer er oprettet en ny arbejdsgruppe i LAP: Retspsykiatrien bag murene. Arbejdsgruppen vil søge at afdække og fortælle om, hvad der sker på de Retspsykiatriske afdelinger i DK. Hertil vil vi bruge medierne, bistandsværger, folk med brugererfaring o.l.

Læs om arbejdsgruppen her

Minoriteternes GrundlovsdagLørdag den 5. juni kl. 14.00 afholdes Minoriteternes Grundlovsdag på Christiania. Mange af de problemer de har i udsatte grupper, bunder i myndigheders grundlovsbrud. Derfor er det vigtigt at vi gør opmærksom på dem på selve Grundlovsdagen!

PressemeddelelseHvor er støtten til at få en familie, spørger LAP. Bertel Haarder og Morten Andersen burde skamme sig – og ikke lægerne, siger Marianne Mogensen, medlem af LAP’s Landsledelse og talsmand.

Læs hele pressemeddelelsen her

LAPKære Lars Løkke Rasmussen

LAP - Landsforeningen Af nuværende og tidligere Psykiatribrugere - ønsker at bidrage med vores ressourcer til en konstruktiv og værdifuld udvikling for vores land.

Læs hele det åbne brev her

LandsmødeLAPs netop overstående landsmøde vedtog et handlingsprogram for 2010 - 2011.

Læs handlingsprogrammet her

LAPLAP – Landsforeningen Af nuværende og tidligere Psykiatribrugere - afholdt det årlige Landsmøde i Svendborg fra den 13.-15. maj.

Du kan her læse hele Landsledelsens beretning, der blev godkendt på Landsmødet.

Benedikte KjærSocialminister Benedikte Kiær støttede helhjertet op om psykiatribrugeres ønsker om ligeværdig inklusion på deres landsmøde i Svendborg.

Læs hele pressemeddelelsen her

LAP

På mandag den 26. april er der møde i Regionsrådet for Region Syddanmark og punktet om lukning af P502 i Odense vil være på dagsordenen.
Kl. 14.00 stiller en gruppe psykiatribrugere op foran Regionsgården.

Læs hele det åbne brev her

RefugiumMed dette dokument præsenterer LAPs refugium-gruppe et samlet koncept for et refugium med krisefunktion.

pdfRefugiet – et godt sted at være, også i en psykosocial krise. Udredning fra refugiegruppen

LovPressemeddelelse: LAP iler med at ønske de nyudnævnte ministre tillykke. Især til Indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder, med det nye ansvarsområde ’sundhed’, og Socialminister Benedikte Kiær, som vi ikke kender endnu, men er spændte på at lære at kende. Samtidigt vil vi, overfor begge ministre udtrykke vores dybe frustration over lovforslag L 128.

Læs hele pressemeddelelsen her

KorsUDSAT. Vi vil lave aktiviteter i 10 større danske byer. Vi opsætter plakater, samt opsætter kors hvorpå der står PSYK_MEDICIN ved alle større indfaldsveje. Vi vil ligeledes lave demonstrations lignende markeringer med flyveblade mm.
Kampagnen vil blive underbygget med pressemeddelelser til landsdækkende og lokale aviser. Landskampagnen laves i samarbejde med LAPs lokalforeninger.
AKTIVISTER SØGES: Kontakt LANDSKAMPAGNEGRUPPEN kors@lap.dk eller kontakt LAP 6619 4511.

Det Sociale NetværkLørdag den 3. oktober 2009 afholdes ”Psykiatritopmøde 2009” på Frederiksberg Gymnasium.

Med Poul Nyrup Rasmussen i spidsen inviteres sindslidende og pårørende samt andre interesserede til dette første landsdækkende topmøde.

De SplittergaleFor ikke mindre end 31. gang byder festugeprogrammet på en skøn aften med autentisk gårdsangermusik og gadeunderholdning i fri form!

De Splittergale er i Cirkusteltet på Poppelpladsen i Botanisk Have, torsdag d. 3. september kl. 19.30. Entre kr. 50.

ReceptionLAP – Landsforeningen Af nuværende og tidligere Psykiatribrugere – blev stiftet i 1999.

Vi markerer 10 års jubilæet ved en reception, der afholdes onsdag den 16. september 2009 kl 12.00-16.00 i vores “nye” lokaler på Store Glasvej 49, 5000 Odense C.

KonferenceIMHCN og Lyngby-Taarbæk Kommune inviterer til IMHCNs årlige Think-Tank 1.-2. oktober 2009 i Lyngby.

Konferencens formål er at udvikle og synliggøre gode og effektive måder at arbejde inden for psykiatrien på; fra design af lokalt baserede, helhedsorienterede og socialt integrerende psykiatriske systemer til udvikling af nationale og lokale politikker og strategier for området.

SommerlejrLAPs 6. sommerlejr finder sted d. 25. juli til 1. august i Juelsminde.
Temaet i år er Sundhed, Humor Og Helbred.
Der er 60 personer tilmeldt, og alle har betalt. Der er 5 yderst kvalificerede Lap´per på køkkenholdet.
Vi ser frem til en uge med hygge, social samvær og gode muligheder for at få dannet et større netværk.

AbdulleAbdulle Ahmed er en ung mand, som nu i 8 år har været indespærret på Sikringen i Nykøbing Sjælland. Abdulle har været udsat for et utal af overgreb og er gennem årene forsøgt isoleret fra sin nærmeste familie.

Mandag den 6. juli havde Abdulles familie arrangeret en demonstration i København. Se billeder og læs LAPs tale.

AbdulleAbdulle Ahmed er en ung mand, som nu i 8 år har været indespærret på Sikringen i Nykøbing Sjælland. Abdulle har været udsat for et utal af overgreb og er gennem årene forsøgt isoleret fra sin nærmeste familie.
 
Mandag den 6. juli har Abdulles familie arrangeret en demonstration for hans frigivelse. Demonstrationen starter kl. 13.00 på Slotsholmsgade 10 - 12 i København (bag ved Børsen.

AngstAntiAngstTeateret opfører: ”Er Angsten en del af dig?”
Lørdag den 13. juni klokken 12.30 og igen klokken 13.30 i Ålborg.

AntiAngstTeateret er etableret fordi Psykiatriens InformationsCenter har valgt at fokusere på en kreativ og lettilgængelig formidling af viden omkring Angst.

SøndersøløbetLAP stiller hold til motionsløbet Psykiatriens Søndersøløb i Viborg tirsdag d. 26. maj 2009.

LAP inviterer sine medlemmer til at deltage på LAPs hold i ovennævnte løb. Ordet ”løb” skal forstås bredt. Det er tilladt at gå – i afslappet og mageligt tempo – hele eller dele af distancen, som er på 5,8 km rundt om Søndersø i Viborg.

StemmehørerKan man være stemme-hører uden at være psykisk syg? Hvornår er man stemmehører og hvordan opfatter psykiatrien stemmehører-begrebet.
Kom til en aften med fokus på begrebet stemmehører.

Onsdag 13. maj 2009 kl. 19.00 - 21.30
Nykøbing Falster Bibliotek, Rosenvænget 17 – salen

Arrangør: PsykInfo, Psykiatrisk Informationscenter Region Sjælland.

(foreløbigt) PROGRAM

Torsdag den 21. maj:

kl. 12.00 – 13.00    Indskrivning, frokost

kl. 13.15 – 14.45    Velkomst- og jubilæumstale
        Praktiske informationer
        LANDSMØDE – DAGSORDEN

kl. 14.45 – 15.30    Kaffe/te og kage – man kan tage sit værelse i brug

kl. 15.30 – 17.00    LANDSMØDE – DAGSORDEN

kl. 17.15 – 18.30    Introduktion til workshops og arbejdsgrupper
Præsentation af Landsledelsens forslag til handlingsprogram
Nedsættelse af redaktionsgruppe vedrørende handlingsprogram

kl. 19.00 - ?    Aftensmad og socialt samvær, underholdning ved Lillian Rank

Fredag den 22. maj:

kl. 7.30 – 9.00     Morgenmad

kl. 9.00 – 10.30   LANDSMØDE – DAGSORDEN

kl. 10.30 – 10.45   Pause m. kaffe/te    

kl. 10.45 – 12.15    Workshops:
Eksisterende arbejdsgrupper: tvang, multietnisk, arbejdsmarked,  samt
Åbne arbejdsgrupper foreslået af landsmødedeltagerne

kl. 12.15 – 13.15    Frokost

kl. 13.15 – 14.30    LANDSMØDE – DAGSORDEN

kl. 14.30 - 15.00     Pause m. kaffe/te

kl. 15.00 – 16.30    Workshops:  
Eksisterende arbejdsgrupper: livsglæde, sommerlejr, international, samt
Åbne arbejdsgrupper, foreslået af landsmødedeltagerne

Kl. 16.30 – 17.30    Kort tilbagemelding fra nye arbejdsgrupper
Fremlæggelse og drøftelse af redaktionsgruppens forslag til handlingsprogram inden endelig vedtagelse lørdag.

Kl. 19.00 -?        Festmiddag inkl. 3 stk. øl/vand/vin – taler - underholdning – sang – hygge!

kl. 21.00 -          Underholdning????

kl. ?    Natmad


Lørdag den 23. maj:

        
kl. 7.30 – 9.00    Værelserne rømmes, morgenmad
Sidste frist for at melde sig som kandidat til landsledelsen

kl. 9.00 – 11.00        Parallelle minikonferencer med følgende temaer (kaffe/te undervejs):
•    Socialpsykiatri, erfaringer og holdninger
•    Uddannelse og arbejde, erfaringer og holdninger
•    Fordomme, oplevelser og holdningsbearbejdelse

kl. 11.00 – 12.30     LANDSMØDE - DAGSORDEN
Herunder præsentation af kandidater til landsledelse med mulighed for at stille spørgsmål til kandidaterne

kl. 12.30 – 13.30    Frokost

kl. 13.30 – 15.00    LANDSMØDE - DAGSORDEN
Herunder præsentation af nyvalgt landsledelse
UDDELING AF LAP-PRIS
Afslutning

kl. 15.00 – 16.00    Farvel-kaffe/te + sandwich

 

DAGSORDEN

1)    Valg af stemmetællere

2)    Valg af dirigenter og referent

3)    Landsledelsens beretning

4)    Regnskabsaflæggelse for det forgangne år

5)    Behandling af indkomne forslag

6)    Vedtagelse af handlingsprogram 2009 – 2010

7)    Fastsættelse af kontingent for det kommende år

8)    Godkendelse af budget for det kommende år

9)    Valg af medlemmer og suppleanter til landsledelsen
På valg er:
Steen Moestrup (valgt på landsmøde 2007)
Inge Jensen, Bjarne T. G. Hansen, Kirsten Dam, Holger Pedersen,
Joy Dalhof (indtrådt som suppleanter 2008)

10)    Valg af statsautoriseret eller registreret revisor samt intern kritisk revisor og revisorsuppleant

11)    Eventuelt

LandsmødeLandsforeningen Af nuværende og tidligere Psykiatribrugeres tiende ordinære landsmøde afholdes:

Torsdag den 21. - fredag den 22. - lørdag den 23. maj 2009
på Hotel Svendborg.

Deltagelse i landsmødet er gratis for foreningens medlemmer.

Landsmøde Program 2009. foreløbigt
PDFTilmeldingsblanket til landsmøde 2009 – individuelt medlem
PDFTilmeldingsblanket til landsmøde 2009 – kollektivt medlem

Bazar 2009Rådet for Socialt Udsatte afholder nu for 6. år i træk i samarbejde med brugerforeningerne SVID, SAND, LAP og Brugerforeningen for Aktive Stofbrugere.

Sæt derfor X i kalenderen lørdag d. 13. juni 2009, hvor vi endnu engang blænder op for en spændende, inspirerende og
underholdende dag (kl. 10.30-18) i Kongens Have i Odense (lige ved siden af banegården).

LivsglædeLAP har en livsglædegruppe, der har som formål, at sætte focus på det positive, samt hvordan man får mere af dét.

Men hvordan får man mere af glæden og det positive? Og hvordan beholder man den? Det kunne vi godt tænke, at omverdenen gav deres besyv med. Hvis I har nogle forslag er I velkomne til at skrive til os inden d. 1.3.2009. Skriv til : lap@lap.dk. Husk at mærke det ”livsglædegruppen”.

For os er det de nære ting, som at gå tur i skoven, spise sund mad, samt socialt samvær med sympatiske mennesker, der tæller. Så det gælder om at vælge rigtigt i tilværelsen, at fokusere på de situationer der giver en energi.

Livsglædegruppen inden for LAP.

BallerupPsykiatrisk Center Ballerups julegaver til de sindslidende består i lukning af hospitalets ellers velfungerende patientbibliotek og en manglende renovering af centrets varmtvandsbassin.

På dette grundlag demonstrerer Landsforeningen Af nuværende og tidligere Psykiatribrugere (LAP) onsdag den 17. december 2008 kl. 13.00 på hospitalet såkaldte aktivitetshus.

Læs pressemeddelelsen

PsykinfoPsykInfo og socialpsykiatrien i Guldborgsund Kommune inviterer hermed til en eftermiddag med faglig og personlig viden om empowerment.
Arrangementet afholdes tirsdag den 2. december 2008 kl. 12.30-15.30, Festsalen på Saxenhøj, Nørrevangen 24, Sakskøbing.
Arrangementet er gratis og alle med bekræftet tilmelding er velkomne.

Læs invitationen med yderligere oplysninger om eftermiddagens program.

StuderendeMB står for: Medarbejder med Brugererfaring i Psykiatrien

Vil du gerne vide mere om uddannelsen, bydes du velkommen til informationsmøde på University Collage Nordjylland den 18. november 2008.

JulearrangementLAP Holbæk/Odsherred afholder julearrangement på Ryttergården lørdag den 6. december 2008 kl. 18.00.
Der vil være gratis julebufet. Øl, vin og vand kan købes til rimelige priser.
Tilmelding nødvendig. Seneste frist den 28. novenber på tlf. 72 36 82 08 eller 25 70 33 61.
NB. Amerikansk lotteri efter spisning.

Raskehuset12. november 2008 på Panum instituttet.
13. november 2008 i Manuvision Huset.

Tema: Kost og analyser som redskab ved:
Hyperaktivitet, autiskme, ADHD, skizofreni, depression.

Læs invitationen her

RyttergardenVi markerer at det er sindets dag på Værestedet Ryttergården, Holbæk
Fredag den 10. oktober kl. 15.00 - 18.00

TV-spotAngsten for at blive overfaldet af en gal øksemorder er stor, men den reelle risiko er minimal.
Sindslidende sender derfor nyt ironisk Tv-spot  på DR OBS.

Læs mere og se filmen her

Ny hjemmesideLAP har netop lanceret en ny hjemmeside, nemlig den side du kigger på nu. Forhåbentlig betyder det en række forbedringer for alle der bruger siden.

MedlemsbladDet nyeste nummer af LAPs medlemsblad, nummer 2 2008, er nu gjort tilgængelig for alle her på siden.

Læs bladet online her

Det nyeste nummer af LAPs medlemsblad er nu gjort tilgængelig for alle her på siden.

Læs bladet online her

Ny adresseLAPs sekretariat i Odense har fået nye og større lokaler. LAP har derfor skiftet adresse til:

LAP
Store Glasvej 49
5000 Odense C

Landsmøde

Årets landsmøde i LAP afholdes den 16. til 18. maj på Severin Kursuscenter i Middelfart.
Læs mere om programmet og dagsordenen her på siden.

Brugernes Bazar

Bazaren afholdes i år i Kongens Have i Odense lørdag d. 14. juni 2008.
Temaet for dette års bazar er: ”Brugeren som ekspert i eget liv” med undertitlen: ”Fra tilskuer til deltager”.

Støt Gaderummet og skriv under på denne protest mod lukningen - og samtidigt vælger du at stemme for:

Frihed til at vælge en behandling med eller uden medicin!
Frihed til at vælge sin egen behandler!
Og ikke mindst, - muligheden for at kunne vælge!

Demonstration

Se billeder fra demonstrationen i København den 13. december 2007.

GaderummetKære du!

Gaderummet har været åbent hele døgnet i mere end 12 år, hvor talrige hjemløse og udstødte unge med problemer af både social og psykisk karakter er blevet modtaget og hjulpet.

I Gaderummet er man ikke tvungen til psykiatrisk hjælp, men kan frit vælge sin egen vej og metode til at få styr på sit liv igen, med professionel og medmenneskelig assistance. Og det har nyttet!

Nu lukker Københavns Kommune dette unikke sted, som er et rost og prisbelønnet socialpsykologisk projekt, på grundlag af beskyldninger om manglende samarbejde med psykiatrien.

LAP byder velkommen til hyggeaften, hvor vi fortæller om foreningens arbejde. 18. oktober 2007 på Bornholms Centralbibliotek, Rønne fra kl 18.00 Alle er velkomne!

Det er med stor fornøjelse, at Tvang gruppen i LAP, inviterer dig til høring om:
MENNESKERETTIGHEDER og PSYKIATRI?
Danmark har tiltrådt en ny FN konvention om handicappedes rettigheder. Konventionen indeholder bl.a. bestemmelser om at en persons handicap ikke kan retfærdiggøre frihedsberøvelse og at personer med handicap, som alle andre borgere, har ret til at sundhedsydelser gives efter princippet om informeret samtykke.

LAP inviterer til WORKSHOP medTINA MINKOWITZ om ny FN konventionom handicappedes rettigheder
Mandag den 29. oktober kl. 9.00 - 16.00.
Mødecenter Odense, Buchwaldsgade 48

Hvad betyder den nye konvention for dig som nuværende eller tidligere psykiatribruger?

Hvad er støttet beslutningstagen? Hvad siger konventionen om tvang, om at leve og blive inkluderet i samfundet, om støtte og rimelig tilpasning, mm?
Hvilke love skal ændres og hvordan får vi vores rettigheder indfriet?

LAP iviterer til høring om "menneskerettigheder og psykiatri?" tirsdag den 30. oktober.
Læs mere

LAP invitatierer til workshop med Tina Minkowitz om Ny FN konvention om handicappedes rettigheder. Mandag den 29. oktober.Læs mere

LAP søger gode idéer til udvikling af manuskript, der skal bruges i et 30 sek. TV-Spot. Vi skal have forslagene senest, d. 10. septemper 2007.
Læs om retningslinjerne m.m. her
Vi er i en stor omlægningsfase i psykiatrien og det er vigtigt at høre netop din mening fredag den 31. august.
Læs invitationen her
Fra d. 19. til d. 20. august vil op til 20 aktivister tage ophold i en teltlejr på området ved Psykiatrihospitalet i Nykøbing Sjælland. Lejren har fået navnet Camp Nykøbing Sjælland.

Formålet er at samle psykiatribrugere, pårørende, politikere, ansatte i psykiatrien og alle andre interesserede til samtale, debat og diskussion om hvilke tilbud, der fremover bør være i nærområderne i Region Sjælland til de psykisk syge mennesker, som i perioder har brug for særlig hjælp og støtte til hverdagen og livet.

Husk brugernes bazar den 1. september i Odense.Læs bazar-avisen her