LAP

 
  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

Listen – en nyskabelse i brugerbevægelsen

Email Udskriv PDF

Vi er heldige i Danmark. Når noget ikke bekommer os vel, kan vi næsten altid gøre vores indflydelse gældende gennem demokratiet – og måske få ændret det, vi er utilfredse med! Det er der nogle af LAP’s medlemmer, som benytter deres ret til nu.

Hvad er Listen?

Listen er en liste af brugere, der har visioner om en bedre ledelse af LAP. Et bedre samarbejdsklima, respekt for hinandens arbejde, visioner for en stor, stærk bevægelse. Listen er nydannet – og består både af siddende landsledelsesmedlemmer og andre aktive fra bevægelsen. Man ser en foreløbig liste over kandidater og støtter neden for.

Listens formål er at stille op til valget til Landsledelsen på Landsmødet i maj. Her vil Listen bede landsmødedeltagerne om at stemme på vores kandidater. Men hvorfor skulle den menige landsmødedeltager stemme på nogle bestemte folk?

Det sociale papir

Listen konstaterer, at klimaet i Landsledelsen længe har været præget af for megen individualisme – ja nogle ville sige egoisme. Og at det sidste år har været præget af et så dårligt klima, så det i lange perioder har været umuligt at arbejde i Landsledelsen. Det har været næsten umuligt at nå til enighed - eller at få flertal - til ret meget. Det har betydet, at alt for mange kræfter er gået med indbyrdes magtkampe og splid og det er ikke blevet til så mange konkrete tiltag. Stemningen I landsledelse har været så hård at mange har haft det rigtig dårligt, når vi skulle holde møder.

Over for det, stiller Listen, som bliver ledet gennem fællesmøder af dens medlemmer og støtter, et socialt papir. Det handler om, hvordan Listens medlemmer vil opføre sig over for hinanden. Det hedder bl.a. i papiret, at:

”Vi, medlemmer af Listen i LAP, forpligter os ikke til:

- At underlægge os nogen enkeltpersoner - Af frygt at tilbageholde egne meninger - At elske de andre medlemmer af listen.

Vi forpligter os derimod til:

  • At diskutere vores holdninger fordomsfrit med hinanden og gennem dialog at indgå kompromiser, i respekt for hinanden.
  • Pr. princip at være positive, konstruktive og imødekommende.
  • At respektere hinanden som mennesker – og prøve at finde ind til hinandens gode sider.
  • Åbent at stille kritik, hvis det er nødvendigt, til den, som kritikken omhandler.
  • Ikke at sige noget om hinanden, som vi ikke ville sige til hinanden.
  • At være seriøse. Dermed ment, at det ikke kommer an på social status eller popularitet hos forslagsstilleren, om man ser positivt på et forslag – men alene muligheden for at gennemføre det – og hvad det kan hjælpe LAP med. (Uddrag af Listens sociale charter).”

Dette papir er accepteret af alle brugere, der tilslutter sig Listen. De ting, vi lover hinanden, lyder ganske ligefremme og gode og almindelige. Det har bare ikke været sådan i Landsledelsen indtil nu.

Teambuilding

I listen ønsker man at bruge hinandens ressourcer. Dermed menes, at man prøver at tænke tingene sammen. Både hinandens forslag – men også i den forstand, at 13 hoveder tænker bedre end et.

Man er velkommen til at få gode ideer – og tænke videre på andres. Vi ønsker at skabe en arbejdsgruppe – et team. De Landsledelsesmedlemmer, som Listen forhåbentligt får valgt (man ønsker flest mulig pladser i Landsledelsen) – vil også arbejde med at udtrykke sig i korthed. Når man ikke frygter negativitet over for sin person, kan man slappe af og vente til næste gang ”ordet kommer forbi”.

Visionsprogram

Listens 1. møde d. 21.1. i København besluttede et visionsprogram. Dette kan bestilles på mail: Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. eller Tlf: 75726716 hos Thoridt Allermand – her kan man også få det sociale charter og henvende sig, hvis man er interesseret i at komme på Listen som kandidat eller støtte.

De vigtigste punkter, som vi vil arbejde med, er: Fordobling af medlemstallet over 2 år. Dette sker bl.a. gennem bedre pressearbejde – også sammen med Outsideren, samt en visionær udnyttelse af rejsesekretærer.

Endvidere satser Listen kraftigt på brugerstyrede aktiviteter, som sommerlejre, refugium, brugerstyrede behandlingssteder, brugerejede virksomheder o.s.v.

Andre har samme mulighed

Vi ser IKKE Listen som et kup-forsøg. Men tværtimod som et dybtfølt ønske om, at LAP igen bliver en målrettede brugerbevælgese - til gavn for vores medlemmer. Derfor vil vi bede jer om, at se Listen som en nyskabelse inden for medlemsdemokratiet i LAP. Vi går meget mere op i det, vi går ind for – end det vi er imod. Vi har visioner sammen – og tror, vi kan gennemføre dem – hvis medlemmerne vil.

Andre, som ønsker at danne andre lister, kan jo stille sådanne op. Det er simpelt. Men bare ikke sket før...

Med venlig hilsen

For Listen

Landsledelsesmedlemmer: Thoridt Allermand - Vejle, Nils Holmquist Andersen - København, Henriette B. Jensen - København, Ib Bak - Ringkøbing og Lars Arredondo - København.

Øvrige kandidater fra Listen indtil videre: Janne Jal – København, Michael P. Krog – København, Hanne Wiingaard – Storstrøm, Mårten Breum – Djursland, Lena Mogensen – Roskilde, Inger Ladegaard – Fredericia, Karsten Mai Mortensen – Vejle, Bjarne Hansen – Silkeborg, Anders Larsen – København.

Støtter Listen (men stiller ikke op som kandidater): Ulrich Steinus – Aalborg, Helga Zenia Nyboe – København

 
Del på facebook