LAP

 
  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

Anmeldelse af "Flere Glædesfyldte dage"

Email Udskriv PDF

Anmeldelse af  DVDen "Flere Glædesfyldte dage"

Det positive
Meningen med projektet skal være at beskrive det positive og vise at man faktisk kan få det bedre, selvom man har været så langt nede at man har tænkt på, eller forsøgt selvmord. Dvd'en består af 3 dele: 2 fortællinger som er drama/dok, og fortællinger fra 2 personer som har villet stå frem og fortalte hvilken hjælp de fik til at komme videre ud af smerten.

Dyr
Det første drama/doku handler om hvordan kærligheden til dyr kan redde ens liv. Den unge kvinde, som fortæller denne historie, kunne ikke begå selvmord, fordi hun følte en stor forpligtelse overfor sin kat, som sad og kiggede på hende da hun skulle til at skære i sig selv. Hun følte ikke, hun kunne forlade katten, som hun havde ansvaret overfor.

Hun havde også en hest, som hun følte forstod hende bedre, og kommunikerede med hende på et øvre plan. Man kan sige at dyrene var hendes bro til livet i de depressive perioder.

En hjælp, der hjælper
De 2 personlige beretninger er meget åbenhjertige og beskriver hvordan man kan være så ulykkelig at man ikke kan se andre udveje end at dø. At man ikke kan gøre noget for at hjælpe sig selv, men at det er vigtigt at man får hjælp fra sine nærmeste eller professionelle.

For den første persons vedkommende var det gruppeterapi, hvor han lærer nogle værdifulde metoder til at slappe af og abstrahere fra stemmerne i sit hoved. Den anden var en kvinde som fik hjælp til at overkomme sin depression med stor hjælp fra sin bror som sparkede hende i gang med at lave dagligdagsting, som hun netop havde brug for. Hun havde brug for en, som var hård ved hende og hendes bror var netop den der hjalp hende ud af depressionen, ved at være hård overfor hende og give hende konkrete opgaver og værktøjer.

Det sidste drama/doku handler om en kvinde, som selvom hun har en sød mand ikke formår at kommunikere med ham og udtrykke hvor ked hun er af det. Det er også en beskrivelse af at man ikke altid kan få den hjælp fra det offentlige som man har brug for. Da hun endelig blev indlagt fik hun at vide at hun kunne vente 1½ år på psykologhjælp fra det offentlige. Så hun og manden fandt en måde at financere det selv.

I modsætningen til den forrige historie er det her psykologen der er hård ved hende, og hun får det spark hun har brug for at komme i gang til at få det bedre. Kommunikation er hermed vital for alle parter, men det er ofte stadig tabu at snakke om og derfor prøver folk at tie det væk.

Forskellige veje
Man kan ikke komme med en endelig konklusion på hvad der virker, når man skal videre med sit liv efter at have forsøgt selvmord, men det er bemærkelsesværdigt at i en del tilfælde hjælper det at man er lidt hård overfor personen som er deprimeret. Der er selvfølgelig mange måder at få det bedre på og dvd'en viser da heller ikke alle, men det er gode forslag, som såvel psykiatribrugere som en del pårørende sikkert kan gøre god brug af.

 
Del på facebook