LAP

 
  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

Hvorfor recovery-begrebet?

Email Udskriv PDF

Recovery er ikke så kendt i Danmark, så derfor må vi have udbredt begrebet meget mere ud til os brugere af psykiatrien. Der er selvfølgelig betænkelige midler, men jeg tror ikke, der er noget at være bange for.

Recovery betyder at komme sig. I England bruger man det i flæng, da man eksempelvis benytter begrebet i forbindelse med at komme sig efter en influenza. Pernille Jensen er i gang med at oversætte en bog fra svensk til dansk om recovery. Det er virkelig godt, vi får taget fat i roden. Vi havde foredrag af Pernille Jensen på Hoptrup højskole i vinters – 2004. Det var en kanon succes. Jeg tror ikke, der var nogle hverken brugere eller personale, der gik tomhændede derfra.

Jeg vil gerne fortælle, at recovery har gjort mig - et menneske med skizofreni af mild grad - til en optimist. Jeg bruger blandt andet Brugeruddannelsen til at erkende, at min lidelse kan kureres med medicin og kognitive samtaler.

Roskilde dyrskue

At komme sig kan også være at komme sig efter et favorabelt skånejob, som jeg har oplevet. Jeg bliver så ked af det hver gang, jeg tænker på dyrskuet.

Men jeg ved, der er lys forude. Så derfor Recoverede jeg. Fordi jeg mener, det er utrolig vigtigt, at prøve noget andet end bare landbruget. Jeg er i gang med brugerlæreruddannelsen inden for psykiatrien.

Jeg kunne godt tænke mig, at Ungdomskonsulenter indenfor landbruget og andre mennesker indenfor landbruget skrev en artikel til LandBrugsAvisen. Jeg ved med mig selv i min landbrugstid, at jeg havde meget brug for et skulderklap fra Ungdomskonsulenterne.

Jeg fik det også, når jeg var på kurser, men desværre følte jeg ikke denne store af skizofreni, fordi jeg vidste ikke noget om den.

Min erfaring med LAP

Jeg ved, at man kan blive Recoveret igennem arbejde med LAP (Landsforeningen Af nuværende og tidligere Psykiatribrugere). Jeg er selv med i PR-gruppen og ser med seriøsitet dette frivillige sociale stykke arbejde, som en Recovery-orienteret helbredelse.

Jeg har selv været med til at stifte Landsforeningen, og det er jeg meget stolt af. Det er den største Recoveret-proces, jeg har været igennem.

Afrunding

Jeg ser med posivitet frem til august - 2004, hvor Pernille Jensen - måske er ved at færdiggøre oversættelsen fra svensk til dansk om Recovery.

 
Del på facebook