LAP

 
  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

Brugernetværk i Vejle Amt

Email Udskriv PDF

En gruppe mennesker i forskellige aldre, som er eller har været psykisk syge, er gået sammen i et brugerlærernetværk.

De står til rådighed med oplysning, undervisning om psykiske sygdomme. Det gør de blandt andet for at nedbryde fordomme og tabuer om psykiatrien.

Mit navn er Ellen Nielsen, jeg er et menneske med diagnosen borderline, personlighedsforstyrrelse, jeg bor på et center for socialpsykiatri.

Jeg har været med i netværket omtrent et halvt år. Vi mødes en gang om måneden til undervisning og sparring.

Selve det at være brugerlærer, at tage ud og fortælle om min sygdom, giver mig en stor tilfredsstillelse. Dels fordi jeg får det bedre for hver gang, jeg får sat ord på tingene, dels fordi jeg kan oplyse om sindssygdomme og dermed give det kommende personale større indsigt og forståelse samt få dem til at ændre deres holdning til psykiatribrugere.

Mit budskab er, at det godt kan lade sig gøre at komme sig. Jeg vil gerne smitte andre brugere med håb.

Jeg har det indimellem også skidt, men sygdommen har givet mig en selvindsigt, som er en ressource, jeg kan bruge i arbejdet med at informere og hjælpe andre. Jeg har taget ansvar for mit liv og kæmper meget for at komme videre.

Kontakt en brugerlærer. Brugerlærernetværket hører ind under PsykInfo Vejle Amt, som støtter initiativet med kurser for deltagerne omkring formidling og undervisning om, hvordan man skaber kontakt.

Vi henvender os til faggrupper, der møder psykiatrien, til skoler og uddannelsesinstitutioner, arbejdspladser, pårørende og andre. Netværket er ikke tilknyttet noget politisk parti eller nogen religiøs retning.

Det koster 350 kr. i timen + transportudgifter at få en brugerlærer ud at fortælle. Kontakt PsykInfo, Staldgårdsgade 10C, 7100 Vejle, tlf. 75 72 40 90. Hjemmeside www.psykinfo-vejleamt.dk.

 
Del på facebook