LAP

 
  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

Tvangsmedicinering i eget hjem

Email Udskriv PDF

Vedr. det lovforslag, der verserer om at det skal være tilladt at tvangsmedicinere psykiatribrugere i eget hjem.

Det vil vi kraftigt advare imod. For en årrække siden blev jeg indlagt på psykiatrisk sygehus i Ålborg. Det gik jeg med til frivilligt. Det primære var, at jeg havde vejrtrækningsbesvær .Men der blev sat fokus på, at det var noget psykisk. De forsøgte på at behandle mig med psykofarmaka, men det ville jeg ikke, da jeg ville undersøges nærmere for vejrtrækningsbesvær, det ville de ikke.

De iværksatte så, at der kom to mænd og holdt mig, hvor jeg så fik en sprøjte med psykofarmaka. Efter ca. en måned blev jeg heldigvis udskrevet. Da jeg så var kommet hjem, konsulterede jeg en psykolog, der også var naturlæge, for den vejrtrækningsbesvær, der ofte kom efter jeg havde spist. Psykologen konstaterede, at min tyktarm var så oppustet så den trykkede på lungerne. Jeg fik så noget kosttilskud for det. Efter lidt længere tid fik jeg konstateret, hos en øre næse og halslæge, at jeg var allergisk overfor støvmider, hund og kat.

Der er nogle læger og psykiatere, der er så ukvalificerede til deres fag, så de ikke kan vurdere om det er psykisk eller fysisk sygdom og ikke mindst så bliver der ofte brugt en uhyggelig magtsyge overfor psykisk syge. I hvert fald så burde de jo behandle det fysiske først, hvilket ville bevirke, at man fik det bedre psykisk, og blev samarbejdsvillig. Derfor mener jeg bestemt, at det kan være uansvarligt, hvis ovennævnte lov træder i kraft.. Mange psykisk syge vil formentlig gå i deres eget hjem og være angste for systemet, hvilket kan bevirke, at de bliver mere syge. Og i værste fald kan de begå selvmord. Selvmordsprocenten er i forvejen høj blandt psykisk syge. Og endelig så er der noget medicin der giver så alvorlige bivirkninger, så det tager al livslysten fra en, det har jeg selv været udsat for at få en gang, med meget besvær fik jeg det dog lavet om. Andre har også fortalt mig, at de fik noget medicin der gav dem selvmordstanker. For nogle år siden blev jeg truet med tvangsindlæggelse helt uden grund, en tom trussel, (forsøg på magtmisbrug) - det er uhyggeligt, at enkelte læger kan finde på at komme med en trussel, fordi jeg var stemplet i systemet.

Hvem tror, at de kan tillade sig at lave en lov der giver ret til at frihedsberøve psykisk syge i deres eget hjem, for derefter at tvangsmedicinere dem, med noget psykofarmaka, der eventuelt skal afprøves, for systemets skyld. Dem der tror det, må lytte til tidligere brugere af systemet. Psykisk syge skal have ret til at sige fra, som andre borgere. Jeg kom ind i systemet på grund af, at jeg har to bygningsfejl i min ryg, som gav mig psykiske og fysiske problemer. Hvor mange bliver ikke fejlbehandlet i psykiatrien. De vil ikke forstå, at krop og psyke hænger sammen, Som jeg har skrevet i min bog, Vejen til et lykkeligere liv, den kan lånes på biblioteket.

 
Del på facebook