LAP

 
  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

FRIVILLIG FREDAG – med fokus på frivillighed og psykisk sårbarhed

Email Udskriv PDF

Frivillig fredag


Hvordan kan du og jeg gøre en forskel for mennesker i Hillerød, der er psykisk sårbare eller syge?
Kom og få svarene, når otte frivillige foreninger sammen med Poul Nyrup Rasmussen, borgmester Kirsten Jensen og en række af Hillerøds frivillige ildsjæle inviterer til dialog på Torvet i Hillerød, på Frivillig Fredag, den 30. september 2011 fra kl. 15-17.

Meningsfuldt og nødvendigt

Anledningen er frivillighedsåret 2011 og Frivillig Fredag, men den primære årsag er, at det er dybt meningsfuldt og nødvendigt, når SIND Hillerød, Den Boligsociale Fond, Landsforeningen Autisme, Angstforeningen, Pårørende til Spiseforstyrrede, LAP, Depressionsforeningen, Bedre psykiatri, Kulturhuset Orion og socialpsykiatriens værested Trollesbro sætter fokus på frivillighed.

Der er brug for frivillige kræfter

Formålet med eventen på Torvet er at sætte fokus på og informere om, hvordan mennesker gør – og kan gøre en forskel - som frivillige, både i form af ”bruger til bruger hjælp” og som pårørende eller som medmenneske. ”Kan du spille musik, kan vi bruge dig en eftermiddag på Værestedet Trollesbro eller i SIND-huset, hvor psykisk sårbare bl.a. mødes til socialt samvær. Eller er du psykologistuderende, kan du måske bidrage i en samtalegruppe i Depressionsforeningen. Mulighederne er flere end man umiddelbart tror”, påpeger Ole Hagman, bestyrelsesmedlem og frivillig i SIND gennem mange år. ”Fem nye frivillige vil være fantastisk - det burde da være muligt?”, tilføjer Ole Hagman med et smil.

Livsnerven

De otte foreninger er alle enige om, at de frivillige er livsnerven og foreningernes vigtigste ressource. Gruppen af frivillige er meget sammensat. Mange har brugererfaring fra psykiatrien, mens andre er pårørende eller har arbejdet i det sociale felt i mange år, og andre igen er under uddannelse indenfor det sociale, sundhedsfaglige, terapeutiske eller humanistiske område. Det betyder samtidig, at der er stor aldersspredning. De frivillige er fra først i 20'erne til op i 70'erne.

Der er et stærkt menneskeligt og socialt fællesskab blandt de frivillige. Det skyldes blandt andet den fælles lyst til at ville hjælpe og gøre en forskel for mennesker, der har brug for det.

”Vi håber at denne begivenhed på Torvet vil tiltrække mennesker bredt i Hillerød - herunder især borgere som er pårørende til psykisk sårbare eller som selv er psykisk sårbare”, udtaler Bjørn Christensen fra den Boligsociale Fond.

Der er brug for flere og gerne forskellige ressourcer.


Arrangementet finder sted på Frivillig Fredag den 30. september og består af to dele:
- Åbent hus fra kl. 12.30 til 14.30 i Socialpsykiatriens værested Trollesbro, Slangerupgade 60 - Kulturhuset Orion, Københavnsvej 33 og i SIND-Huset, Milnersvej 13B. Alle er velkomne til kaffe og en præsentation af de tre steder.
- Fælles event og dialog på Torvet fra kl. 15 til 17 hvor Poul Nyrup Rasmussen vil tale om ”Psykisk sårbarhed”, mens Hillerøds borgmester Kirsten Jensen vil komme med sin vision for frivilligheden i psykiatrien i Hillerød. Personlige vinkler på frivilligheden, som pårørende, bruger og medmenneske. Jann Sjursen, formand for Rådet for Socialt Udsatte binder enderne sammen som konferencier. Eventen vil være krydret med musik og underholdning, taler og forfriskninger.

Fakta

Hver anden familie i Danmark har – ifølge PsykiatriFonden – psykisk sygdom tæt inde på livet. Omkring hver femte dansker oplever på et eller andet tidspunkt at have ondt i sindet. Det kan spænde fra en mild depression til psykotiske sygdomme. I dag taler vi åbent om alverdens sygdomme. Men når det kommer til psykisk sygdom, er der stor tavshed, selvom psykisk sårbarhed omfatter ligeså mange danskere, som har kræft, hjertesygdomme og diabetes. Der er brug for mere åbenhed om det at være psykisk sårbar, syg og pårørende.

Du kan gøre en forskel som frivillig i en af følgende foreninger/væresteder:


SIND Hillerød, Den Boligsociale Fond, Landsforeningen Autisme, Angstforeningen, Pårørende til Spiseforstyrrede, LAP, Depressionsforeningen, Bedre psykiatri, Kulturhuset Orion og Scialpsykiatriens værested, Trollesbro. Mød dem alle på Torvet!

Kontakt


Er du interesseret i at høre mere – eller har du spørgsmål, kontakt Anette Nielsen, Frivilligcenter Hillerød på tlf. 48 24 19 07 eller e-mail: Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.