Reportage fra Landsmødet

Den 14. og 15. april afholdt LAP det årlige landsmøde, på Hotel Svendborg, under overskriften ”vi skal have et godt landsmøde”.

Weekenden bragte mange gode og givende diskussioner, oplæg og ikke mindst godt og hyggeligt samvær med LAPere fra hele landet. Derudover blev der også uddelt to priser til henholdsvis journalisten Anders Ejby-Ernst og LAP-medlemmet Glenn Borgen Hansson, der begge i løbet af det sidste år har gjort noget helt særligt.

Anders Ejby-Ernst fik tildelt sin pris på baggrund af en artikel, der blev bragt i Zetland, om retspsykiatrien i 2017 med følgende begrundelse:

Årets prismodtager Anders Ejbye-Ernst har bidraget til et mere nuanceret syn på mennesker, der i perioder kan have krøller på øverste etage. Han har skabt sine artikler i Zetland og i FOA’s fagblad, uden at have været styret af en fascinationsvinkel, hvor et særligt farlighedsmoment er blevet koblet på en stor gruppe mennesker.

Den interne LAP-pris gik til Glenn Borgen Hansson, der igennem sit store arbejde med etableringen af en retspsykiatrisk forening har gjort en stor forskel. Med sit frygtløse arbejde for at vise og informere om de urimelige forhold i retspsykiatrien, har han skabt et grundlag for en tiltrængt forbedring af retsforholdene for alle psykiatribrugere.

Imellem alle diskussionerne og oplæggene, var der god tid til at snakke med venner og bekendte fra hele landet, henover cafébordene i atriet, hvor snakken gik og der blev udvekslet idéer, tanker og meget andet.

Tak til alle der deltog i landsmødet og den nyvalgte landsledelse, glæder sig til at arbejde videre med LAPs mærkesager i det kommende år, der blandt andet byder på Folkemøde i Juni og meget mere.