LAP Radio

Klik på radio ikonet for at høre programmet.

Folkemøde på Bornholm

I det første LAP producerede radio program er vi taget hele vejen til Bornholm for at lave en reportage fra folkemødet, der fandt sted på øen i sommeren 2012.

Folkemødet strækker sig over flere dage, der er en masse boder og telte samt endnu flere mennesker, især politikere og andre kendisser møder op. En festival med politiske undertoner, er den korte version. Meningen er, at beslutningstagerne skal komme i kontakt med den almindelige dansker. Det er nogle positive og afslappende dage, en mini-ferie vil nogle kalde det. Der er ingen tilmelding, så alle kan deltage, også til næste år.

I radio-programmet kan man til sidst høre komikeren Jan Gintberg sammenfatte dagene på sin sædvanlige morsomme og sjove måde. Inden da får vi et indblik i forskellige stande, telte og boder.

Vi skal høre om folketingets informations-tjeneste, hvor man kan få informationer om tinget og EU. Vi besøger et stort telt, hvor kampagnen “en af os” holder til, en kampagne, der forsøger at ændre danskerens syn på sindslidende. Sidste indslag omhandler foreningen LEV, denne forkortelse stod tidligere for Landsforeningen Evnesvages Vel. Det der nu betegnes som udviklingshæmmede. Vi skal høre lidt om hvordan de arbejder til daglig.

Så hør programmet og bliv inspireret, og få ny viden om foreningsarbejde, folketinget, hvordan man skruer en kampagne sammen samt hvordan man laver en morsom tale om dagligdags ting så som politik og sommer og sol.

God fornøjelse.
Tom Jul Pedersen

Brugernes Bazar

I udsendelse to er vi på besøg ved Brugernes Bazar, der foregår i Odense. Bazaren er et “træf” for socialt udsatte/udstødte. Der er en masse boder, samt foreninger tilstede. Tilmed er der god mad, taler og musik.

Ønsket med det hele er at de udsattes ønsker skal komme frem, så politikerne måske kan gøre noget ved det. I udsendelsen er der interviews med folk i boderne, socialministerens tale, interview med hende, samt som rosinen i pølseenden et interview med vores egen LAP-mand Steen Moestrup. (det er ca. 50 min. inde i optagelsen).

ODA vidensdeling

Ny cafe for sindslidende i Århus. Den bærer navnet ODA, som er en forkortelse for 3 diagnoser, men caféen er åben for alle. Selv en eller to raske er velkomne. Vi var med til åbnings receptionen. I det andet indslag skal vi have et lille genhør med konferencen der omhandlede at nu kan man få hjælp af sin smart phone. Man kan hører hele foredrage med forskeren fra Ålborg universitet, der har forsket i “apps” til folks smart phone, som det hedder nu til dags.

Teknologiseminar

Nu kan man få hjælp via sin smart phone. Hjælpen er beregnet for folk der har mentale handicaps, så som autisme, eller andre sindslidelser. Hjælpen består fx. af en “pep talk”, hvis man har problemer med at kører i bus. Først er der interview, så foredrag af klog mand fra et universitet, og 30 min. inde kommer hoved interviewet, der fint fortæller hvad det nye går ud på.

Psykiatrisk topmøde 2012

Nr 1 – 2014

Nr 2 – 2014

Sindets dag i Odense, 2014