Referater fra møder i livsglædegruppen:

Livsglædegruppens billedgalleri.

Vi vil fremover vise flotte, energi givende, smukke, livsbekræftende billeder her på hjemmesiden.


Sund-dag i Århus
Billederne er fra Århus, hvor der har været en SUND-dag. Det er en dag hvor universitetsstuderende fra byen har sat fokus på hvordan man får et sundere liv. Det er 3. år i træk de arrangerer det ved siden af deres studier. I år var temaet livsglæde. Dette tema går jeg selvfølgelig ind for, da denne arbejdsgruppe har samme navn. Livsglæden på dagen kom ved hjælp af foredrag af Bubber og forskellige boder fra diverse foreninger, der varetager handicappedes tarv, såsom hørerforeningen og scleroseforeningen. Der kommer også en sunddag i 2015, så tjek LAP’s hjemmeside ud, for hvornår det sker, det bliver en gang til sommer. Artikel fra dagen kan læse i LAP-bladet nr. 4. 2014 (julenummeret).


Folkemøde på Bornholm 2014
Billederne fra folkemødet på Bornholm 2014 viser først den store plads, hvor toppolitikerne holdt deres tale, samt hvor de dyre stadepladser var placeret. Statsminister Helle Thorning-Schmidt var traditionen tro tilstede sammen med andre kendisser. Her er det rocksangeren Tim Christensen hun er foreviget med. Fru Thorning-Schmidt’s tur gik videre til TV 2, hvor hun skal interviewes. Tilmed får publikum lov til at stille spørgsmål, der selvfølgelig er godkendes af journalisten først. Socialdemokraterne holdt til på den gamle brandstation, hvor hun efterfølgende blev interviewet af radio 24/7 (de sender 24 timer 7 dage om ugen). En personlig bodyguard havde hun med, som både var kronraget, samt bar “cool” solbriller. Solbriller var der nok af i det gode sommervejr. Her er det et par blondiner der overværer, at fru Thorning-Schmidt drikker af et liste A krus. Debat var der rigeligt af. Her er det SF’s Özlem Cekic, der lytter til en af de andre debattører i et telt. LAP viste også flaget ved den lejlighed. Her er det Erik Thomsen, der måske tænker på bornholmske sild? Under alle omstændigheder er det en “sild” der pryder næste billede. Den kan altid skylles ned med nationaldrikken en kold fadøl. De sidste 3 billeder viser LAP’s udsendte, Paul, Lars, Inger-Liss, Signe, og på færgen under hjemturen, Finn og fotografen af billedserien Tom Jul Pedersen. På gensyn til næste år.


Medlemstræf, 2013
Vi har holdt forskellige medlemsmøder, hvor medlemmerne kunne komme til orde, vi har debatteret, hvad vil vi med LAP?, samt et møde hvor vores konsulent på Sjælland Arne Jensen, fortalte om sit arbejde med at gøre LAP synlig. Møderne har fundet sted i Odense.


Århus Festuge, 2013
Vores gode livsglædegruppe, sætter jo fokus på fest og farver, det gjorde vi rent bogstaveligt, da vi besøgte Århus festuge. På billederne kan man se nogle, der boltre sig i store “balloner” på åen i Århus. Det sjove består i, at man ikke kan kontrollerer sine bevægelser. På det næste billede ser man en del af før omtalte gruppe foran Århus teater. Derefter gik turen ned til havnen, hvor vi fik en rundfart, man kan se at vores guide, havde en rød og grøn sok på, det skulle symbolisere styrbord og bagbord på et skib (højre og venstre). Turen gik bl.a. forbi en masse bilvrag, der skulle smeltes om. Til en fest hører alkohol, det sidste billede viser en itu slået Cult flaske på en vej i centrum af byen.


Bisidderkursus, 2013
Bisiddere er nogle der kan stå andre “bi” så at sige, altså støtte dem i en sag. For at man kan udfører det arbejde i vores forening, skal man på kursus først. Her er vi på et af dem. Vores underviser fortæller om hvad arbejdet består i, kommende bisiddere lytter til den sympatiske pige.


Sindets dag i Odense, 2013
En gang om året bliver der sat fokus på de sindslidelser. Det hedder sindets dag, i år var vi på besøg i Odense, nærmere bestemt på Rådhuset hvor der både blev fortalt om en depressionsskole i Odense, samt som rosinen i pølseenden Chris MacDonald, der holdt et af sine underholdende foredrag. Rigtig mange var dukket op, også en blondine der ser interesseret på Chris MacDonald. Man kan roligt sige at der var to “blikfang” den dag.


Folkemødet på Bornholm.
Det var et godt folkemøde på Bornholm. Der var mange politikere, samt overraskende meget politi i forhold til sidste år. Måske ville man forhindrer et terrorangreb? På billederne kan man se brødrene Madsen, altså Peter og Anders, de var hyret til at fortælle om en Fair Trade-koncert på øen, hvor musikere spillede for et godt formål. Vores Statsminister var der selvfølgelig også, og her er hun afbilledet i socialdemokraternes hule, med andre ord, hun var blandt venner. Det viser billederne tydeligt. Hun havde en meget levende ansigtsmimik, grundet at hun kan være sig selv. Ingen kritiske eller drillende spørgsmål fik hun af de fremmødte. På den store scene talte forskellige politikere, bl.a. Johanne Schmidt Nielsen, der holder en af sine gode taler. Ikke nok med hun ser godt ud, ordene der kommer ud af munden er også i superligaklassen. Til at begynde med i serien kan man se, hun var nødt til at tage en tår vand for at klarer en krillende hoste. Efterfølgende kom Niels Hausgaard, og det var noget folk kunne lide, da han også kom med venstreorienterede ord (læs sange) – jo, de var blandt venner. Vi bliver i det venstreorienterede. Anne Marie Helger var inviteret som blikfang i et telt, der omhandlede det politiske tema “stop fattigdommen”, og efterfølgende var der taler og debat om det emne. Hele arrangementet forgik i Allinge, der ligger på nordspidsen af øen. Vi boede næsten så langt væk, som man kunne komme, på sydspidsen af Bornholm. Vi runder billede serien af med LAP’s udsendte hold, der bestod af: Rune Nikolaj Tams, Anne Marie Rafferty, Finn Parkø , Katrine Woel samt undertegnede Tom Jul Pedersen, og min søster Lise Jul Pedersen, der tog billedet. På gensyn til næste år.


Besøg i Århus.
Vi besøger Mediehuset, hvor Søren Johanson, der er chef for radioen, fortæller om stedet, samt viser rundt. Det er for øvrigt der, hvor vi får lavet vores LAP radioudsendelser. Efterfølgende var vi på besøg i Den Gamle By, og denne tur var arrangeret af undertegnede.


Besøg i Køge.
Vi besøgte først et værested, for psykisk sårbare, som det hedder nu,. På billederne kan man se vi sidder i et af deres opholdsrum, efter vi har nydt middagsmad og hørt om stedet. Derefter gik turen til et specielt museum, der netop udstiller nutidskunst (er man ikke vant til museer gør). Det vi brugte mest tid på, var de berømte gobeliner der hænger i folketinget. Det vi så var skitser, samt en kopi. De forestiller hele Danmarkshistorien, intet mindre. På fotoene, kan man både se Stauning, samt den kongelige familie. Originalerne er vævet i Frankrig, og er ligeså store som på fotoerne, og de har som man siger “kostet en bondegård”. En kvik kunsthistoriestuderende fortalte om deres tilblivelse. Det var gruppens medlem Mikhael Saxtorph, der netop bor i Køge der havde arrangeret turen, og jeg skal love for han havde planlagt den godt. Han burde tage navneforandring til Mikhael “detaljens mester” Saxtorph. Udover de to nævnte ting, havde han hyret én til at komme og fortælle om Køges historie, samtidig med at vi så hvor det skete.


Mennesket i balance.
Nedenstående billeder er fra vores (LAPs) konference i København i februar 2013 med titlen “Mennesket i balance”. Den foregik på Københavns Rådhus, på billederne kan man se folk lave forskellige øvelser, med andre ord, der var både noget til hovedet (det åndelige) og noget, der gjorde at folk fik rørt musklerne, både de fysiske samt lattermusklerne. Kort fortalt fik vi en masse råd til, hvordan man som mennesker kan få en lidt bedre tilværelse. Et af dem gik på at man skal lære at sige fra, så som “Du bedes trykke lidt mindre hårdt”, hvis man f.eks. får zoneterapi. Men det er netop nemmere sagt end gjort.


Psykiatri Topmøde i København 2012.
For 4. år i træk havde Poul Nyrup sat fokus på psykiatrien, med det velkendte koncept, der består af kendisser, foredrag, god mad og musik. I år bestod de kendte af konferencier Cecilie Frøkjær, musik med Peter Belli og Sys Bjerre, samt god mad med den kendte stjernekok Nicolaj Kirk. Som man kan se på billederne var nogle af foredragsholderne, sundhedsminister Astrid krag samt Poul Nyrup selv. Kort fortalt gik foredragene ud på, at se kritisk, ofte alt for kritisk på systemet. Der var ingen opbyggelige forslag til, hvordan man skulle gøre det bedre, det har stort set været den røde tråd i gennem alle de foredrag der har været igennem årene. Men hele “setupet” er rigtig godt, korte foredrag, 2 -3 musiknumre, gratis entré, gratis mad (Rockwool-fonden har sponsoreret det), kendte mennesker, som sagt god musik, så jeg kommer gerne igen til næste år, det vil være 5. år i træk.


En tur til Faxe er det også blevet til. Vi besøgte først et værested, for derefter at se kalkbruddet. Det var meget stort og natur skønt, på billederne kan man se vi er ved kanten, samt at de er ved at bryde kalken. Der var meget langt ned, men vi havde ikke tid til at gå derned. Det må blive ved en senere lejlighed, da vi gerne besøger Faxe på Sjælland igen.
Tekst og foto: Tom Jul Pedersen.


Billederne herunder stammer fra et arrangement, som den venlige psykiatribrugerforening har holdt i Århus. Det er diætisten Pernille Brøndum der laver sund og lækker sommermad, sammen med nogle brugere. Man skal med andrer ord både yde og nyde. Til den dejlige middag, der bestod af kartofler og indbagt kød, var der en skøn bærkage til. Alt sammen noget der var lavet på to timer, samt levede op til en diætists sunde krav.


Billederne viser psykiatri-topmødet i København. Det er det 3. i rækken, og det er vores tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen der har har fået idéen til dem. Han har samlet en masse kendisser samt fået nogle millioner fra Rockwoolfonden, ligesom for at sætte det hele igang.
Konferencerne er rigtig gode. Der er musik fra scenen (her er det Sebastian der optræder) samt forskellige foredrag, bl.a. om mindfullness, oversat til dansk betyder det at man lever endnu mere i nuet, man er endnu mere til stede i samtalen, men er endnu mere levende i det man siger. Meget psykologisk/filosofisk er det. På billederne kan man se folk prøver en øvelse, hvor man skal kommme i en anden mental tilstand. Det er dog sjældent det er så “langhåret”, oftest handler foredragene om hvordan man kan konkret kan forbedre forholdene for sindslidende.
Der kommer igen en konference i år, så hold øjne og øre åbne til efteråret.


Nedenfor kan man se Mette, der er “blæksprutte” nede på LAPs kontor i Odense. En glad og postivt blæksprutte (sekretær) skal jeg love for. Det sidste billede forestiller 4 af medlemmerne af livsglædegruppen, Brian, Preben, Tom samt helt til højre Gert.


Livsglædegruppens besøg på Jernbanemuseet og Paraplyen i Odense den 1. november 2011.


Her i sommer besøgte Caroline Wozonackie, Århus, eller rettere sagt, hun skulle opfylde sine kontraktlige forpligtigelser, hun skulle reklamerer for Danske Invest, som er en investeringsforening. Det primærer med det såkaldte spil, var at underholde dem der var til stede, både med sin kendis effekt, men hun skulle også prøve at værer sjov, altså replicerer det som dommeren, en kendt tv mand, sagde til hende. Hun kan finde ud af at skyde til en bold, men ikke at replicere, ord og sætninger på en underholdende måde. Det var der ikke ret mange der lagde mærke til, deres focus var på den verdens berømte dansker, samt hvad der ellers skedte på banen. Til sidst skrev hun autografter, samt blev fotograferet sammen med ansatte fra danske bank. Hvis man vil se flerer billeder kan man gå ind på www.venlige.dk .


Vores gode livsglædegruppe, har været på en foto tur i en park i Odense. Det er ikke hvilken som helst park, det er en der ligge centralt i byen. En alle kender. Vi havde taget vores kameraer med, for at forevige gode billeder. På billederne kan man se, vi nyder sommeren, ser på ænder og børn, der leger i og ved åen, medlemmer der tager fotoer, samt skønne billeder fra parken. En god tur, som vi vil gentage en anden gang, et andet sted i landet.


I regnskoven er der tre “verdener”, en med hver sin verdensdel. De fleste af dyrene er spærret inde, men mindre som fugle, og dyr på størrelser med hunde går frit omkring. Det er noget for hele familien, især de små børn elsker. Dyr, især et rovdyr, der lignede en kæmpe stor kat.


Grøn koncert turen, bliver kaldt for Danmarks største have fest, det er et sikkert hit, hvert år, med kendte danske grupper, på billederne er der DAD, som før i tiden hed Disneyland After Dark, indtil Disney koncernen protesterede over det. Det navn kastede et negativt skær over dem. En gammel kending er Jacob Haugaard, han har været konfrensie på koncerterne i snart 20 år, i træk. De samler jo millioner af kroner ind til de muskelsvindsramte, og i år blev der forøvrigt sat ny rekord i Århus. Jo en god ide, som vi også kan lade os inspirere af i LAP. Jeg vil ved en senere lejlighed besøge muskelsvindsfonden, som har deres hovedkvarter i Århus.

Så jeg siger tak for denne gang, samt på gensyn en anden gang.

Tom Jul Pedersen.