Kampagne fra LAP 2007-2008 om psykiatibrugeres forhold på arbejdsmarkedet.
Mere end almindelig hensyntagen? Borgere med psykiske lidelser – en udfordring for arbejdsmarkedet!
 
25. november 2008         
 

Velkomst v. Steen Moestrup

Velkommen til en dag, der vil gå over i historien. LAP har nu eksisteret i næsten 10 år og sat sig en del fodaftryk. Dette er blot det sidste i en lang række af både succes og mindre succes, samt naturligvis en række fejltrin, som vi dog senere mener, at have fået rettet op på.

Angsten for at blive overfaldet af en gal øksemorder er stor, men den reelle risiko er minimal.
Sindslidende sender ironisk Tv-spot  på DR OBS. Se det her, og læs om baggrunden.

SpotSindslidende sender i øjeblikket ironisk Tv-spot på DR OBS, hvor der sættes fokus på forholdende på arbejdsmarkedet.

Der er lige for tiden stor efterspørgsel på arbejdskraft her i landet. Det giver nogle nye muligheder for nuværende og tidligere psykiatribrugere. Ud fra princippet intet om os uden os har LAP involveret sig i tre større projekter, der skal være med til styrke mulighederne for at en tilknytning til arbejdsmarkedet bliver en succes for den enkelte.

Lige muligheder for arbejdeSå du LAPs indslag i OBS på DR1?
Så læs mere om LAPs kampagne for lige muligheder for arbejde på denne side.

I denne artikkel kan du se de TV-indslag LAP har lavet til formålet.

I LAP har vi valgt at kalde den form for handicap, man kan opleve som nuværende og tidligere psykiatribrugere for et psykosocialt handicap. Det psykosociale handicap kan hænge sammen med, at der er ting man (i perioder) har svært ved på arbejdspladsen, fx fordi man let mister koncentrationen, i perioder ikke kan præstere så meget eller har det svært med at omgås sine kolleger. Men det psykosociale handicap kan også bestå i, at man bliver diskrimineret udelukkende på grund af fordomme og forkerte opfattelser.