Den stilfærdige plakatmand

Den venlige plakat opsætter, Bjarne er blevet så glad for sit job, at han sidder på plakaterne. Bogstaveligt talt.

Jeg havde fornøjelsen af, at dele info materiale ud om dødsfald i psykiatrien,  rundt omkring i Viborg og klistre plakater op med Bjarne i Herning.

I Viborg blev der taget mange metoder i brug. Postkort blev lagt i postkasseanlæg, delt ud til forbipasserende og hængt op med klisterbånd i elevatorerne på psykiatrisk sygehus. Plakater blev hængt op i Føtex’ personale stue, og diverse butikker. I Herning blev vores plakat endda hængt op på turistkontoret, og postkortene lagt pænt ved siden af de etablerede og fuldt besatte hylder med turistbrochurer.

Jeg har nok luret hemmeligheden bag hans succes, hvor han møder venlighed og hvor hans krav om modtagelse af vores materialer, i mødekommes med stor selvfølgelighed. Han smiler meget. Han er rolig. Han har store blå øjne, der lyser lidt naivt. Hans hår er sjusket, men ikke farligt og snavset. Han kan gå i habit og nye, hvide gummisko. Samtidigt. Han mestrer at gentage, hvad folk siger så det virker anerkendende. Han er faktisk ret følelsesmæssigt begavet, dog uden at være pralende. Han får Trilafon (antipsykotisk) og kun det, da han har fundet ud af, lige præcis, hvor meget han skal doseres, helt ad egen drift.

Det viser sig at han har været medlem af foreningen LAP, lige siden det hele startede og endda før, da en gruppe havde startet en brugerforening i Århus, som senere blev en del af Landsforeningen Af Psykiatribrugere, som vi kender den i dag. Det er mere end 11 år siden.

I mange år har han været passivt medlem. Nu har han tid, kræfter og lyst. Det er en ren glæde for hele bus teamet, at han deltager igen.

Bjarnes venlighed og brede smil pryder da også forsiden på Viborg Stifts Folkeblad, d. 28. september 2010.

I dag, som er dagen efter, bringes en tekst i Herning Folkeblad om dødsfald i psykiatrien.

Den 27. september stod kampagnen påtrykt med en smule aktivitet i Dagbladet Holstebro-Struer.

Når nu det er så rart med venlig deltagelse, fra så mange samarbejdspartnere, i en så vigtig kampagne, er glæden også stor når ansatte i psykiatrien tilbyder sin hjælp. Den læssede kampagne bus, kørte ud med materiale til en engageret ansat, der for nylig havde oplevet et ungt menneske dø af hjernemedicin. Det flinke menneske var indigneret og ville i kraft af sit arbejde bruge vores materiale på en sund og informativ facon.

Til sidst skal det lyde herfra: Send flere penge!

Vi sparer så meget, at en halvtom minimælk væltede og sjaskede rundt i bussen, så nogle af vores ting måtte lide en mindre overlast. Men sparet er ikke tjent, hvis det bliver dyrere i sidste ende.

Lad være med at give os medicincocktail, fordi det er billigt. Vi dør af det. Giv os noget der virker og styrker den indre glæde. Hellere fællesskab og væltet mælk, end piller som gør at tårer triller.

Tak til alle, der støtter kampagnen – også kampagnen bag scenen. Tak til alle, der endnu ikke ved, at det er godt at støtte kampagnen. Tak til dem, der støtter Bjarne, den stilfærdige plakat opsætter.