Pressemeddelelse: Psykiatribrugere giver pris til “rebellen fra Langeland” Ole Sørensen

13.04.2016

Landsforeningen Af nuværende og tidligere Psykiatribrugere (LAP) giver på lørdag en pris til Ole Sørensen, kendt som “rebellen fra Langeland” fra DR`s dokumentarserie af samme navn.

Ole Sørensen får prisen, fordi han i sit arbejde tager udgangspunkt i den enkelte brugers – eller borgers – situation, behov og ønsker, således som det blev beskrevet i TV-serien. En væsentlig faktor ved tildelingen af prisen er også, at Ole Sørensen nægter at bruge sin tid ved en computer. Ole Sørensen har gennem mange år arbejdet med psykiatribrugere, hvor hans mål er at give hjælp til selvhjælp ved brug af ASF (almindelig sund fornuft). Her handler det om solidaritet, tillid til mennesker og hårdt arbejde. I sit arbejde går Ole Sørensen væk fra diagnosesystem og kassetænkning, og han har opbygget et tilbud, der har døgnåbent, fordi “psykisk sygdom slutter ikke kl. 16.”

LAP-prisen gives til en person, en gruppe eller en organisation, som har gjort noget særligt for at forbedre forholdene i psykiatrien eller for at sætte fokus på gode eller dårlige tendenser i psykiatrien.

I 2011 gik prisen til forfatterparret Hanna Lundblad og Stig Thorsboe, der stod bag TV-serien “Lykke”, som på fremragende og genial vis gjorde opmærksom på de problematikker, som brugere af psykiatrien oplever hver eneste dag året rundt.

I 2012 gik prisen til det kendte orkester Danser med Drenge for sangen “En lille pille”, der på humoristisk vis sætter fokus på den stigende og ofte problematiske anvendelse af de såkaldte lykkepiller.

Landsforeningen Af nuværende og tidligere Psykiatribrugere (LAP) er Danmarks eneste landsforening, som kun er for mennesker med personlig erfaring som brugere af psykiatrien. LAP blev stiftet i maj 1999 i Svendborg. LAP har sekretariat i Odense.

Overrækkelsen af prisen foregår på Hotel Svendborg lørdag d. 16. april 2016 kl. 13:00, hvor LAP starter sit 17. årlige ordinære landsmøde. (Adgang for presse, ikke for offentligheden.)

For yderligere information, kontakt venligst:
LAP – www.lap.dk – Jan Stig Andersen – jan.stig.andersen@lap.dk – 40539647
LAP – www.lap.dk – landsledelsesmedlem  Hanne Skou Kadziola – hanneskou@kadziola.eu – 28108337