Pressemeddelelse: En sikker vej ud af psykofarmaka!

Guiden: ”En sikker vej ud af psykofarmaka” er en oversættelse af amerikaneren Will Halls bog: ”Harm Reduction Guide to Coming Off Psychiatric Drugs”. Guiden udgives i et samarbejde mellem LAP, og kan bl.a. hentes her på siden.

Guiden: ”En sikker vej ud af psykofarmaka” er en oversættelse af amerikaneren Will Halls bog: ”Harm Reduction Guide to Coming Off Psychiatric Drugs”. Bogen, der er den første af sin art på dansk, rummer mange gode råd om, hvad man skal være opmærksom på, både hvis man vælger psykofarmaka til eller fra. Trin for trin gennemgår guiden bl.a., hvordan man kan gå frem, hvis og når man ønsker at trappe ned eller ud af medicinen.

Bogens forfatter udtaler: ”Denne guide har ikke til hensigt at overbevise nogen om at stoppe med psykofarmaka, men har i stedet til formål at oplyse folk om deres muligheder, hvis de beslutter sig for at udforske, hvordan man holder op… Ud fra en skadesreduktionstilgang præsenterer vi også ideer og information for mennesker, der beslutter at fortsætte med eller skære ned på deres medicinforbrug.

Mange mennesker finder psykofarmaka nyttige og vælger at fortsætte med at tage dem: selv med de risici, det indebærer, kan det være en bedre mulighed under den aktuelle situation og givne omstændigheder.  Samtidig kan psykofarmaka indebære store farer og sommetider gøre forfærdelig skade, ja endda blive til et større problem end de forhold, de blev ordineret til at behandle. Alt for ofte bliver mennesker, der har brug for hjælp til at stoppe med psykofarmaka, efterladt uden nogen form for vejledning, og det at træffe beslutninger om medicinering kan føles som at finde vej gennem en labyrint. Vi har brug for ærlig information, som udvider diskussionen, og vi håber at denne guide vil hjælpe folk med at stole mere på sig selv og tage sig bedre af hinanden.”

Guiden udgives i et samarbejde mellem LAP – Landsforeningen af nuværende og tidligere Psykiatribrugere og Stemmehørernetværket i Danmark. Bogen kan rekvireres ved henvendelse til LAP’s sekretariat eller downloades fra foreningens hjemmeside.

En pdf-version af bogen er vedhæftet denne pressemeddelelse. Vi opfordrer redaktionen til at anmelde eller bringe en omtale af udgivelsen, og står gerne til rådighed med yderligere oplysninger.

Hent bogen her

For yderligere information, kontakt venligst:
LAP – www.lap.dk – Udviklingskonsulent Karl Bach Jensen – karl@lap.dk – 51526218